© BELGA

Sihame El Kaouakibi reageert in podcast voor het eerst op fraudezaak: “Ik voel me vrijer dan ooit”

Sihame El Kaouakibi heeft voor het eerst een interview gegeven over de fraudezaak rond Let’s Go Urban. Dat deed ze in de podcast Behaved, waarin ze onder meer een sneer verkoopt naar de media, en vertelt over de haat die ze over zich kreeg.

debn

“Ik begrijp goed dat mensen het me kwalijk nemen dat ik heb gezwegen, maar ik mocht niets zeggen”, blikt het Vlaams Parlementslid terug op de afgelopen twee jaar in de podcast Behaved. Tegelijkertijd klaagt ze in de podcast ook aan dat ze geframed werd “door de mainstreammedia”.

In oktober 2022 verloor El Kaouakibi haar parlementaire onschendbaarheid waardoor er een onderzoek naar haar kon gestart worden. Dat moment was de eerste keer dat ze terug in het openbaar verscheen. “Ik had veel begeleiding nodig voor de donkere gedachten die je in zo’n periode krijgt. Mijn familie werd erbij gesleurd, ik kreeg bedreigingen, rotte fruitmanden voor de deur en hondenpoep in de brievenbus. (...) Ze hebben misschien mijn ego gekraakt, maar ik sta er nog steeds. Ondanks dat ik in Antwerpen niet meer kan buitenkomen, voel ik me vrijer dan ooit.”

En dan ging ze nog even in op de fraudezaak zelf. “Op twee maanden tijd kregen ze zonder onderzoek een organisatie die al twaalf jaar bestond op de knieën. Zonder enig onderzoek. Er was een audit besteld, maar die is voordat ze klaar was naar buiten gekomen. Op het moment dat je weet dat nieuwe bestuursleden willen aantreden – mensen begonnen mij te contacteren om Let’s Go Urban te redden – zegt je advocaat dat je alles moet loslaten. ‘Ik weet dat je alles wilt doen voor die jongeren’, zei hij, ‘maar het wordt tijd om te lossen.’ Dat deed me het meeste pijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER