Zo ziet het viaduct van Vilvoorde er vandaag uit. Vanaf augustus gaat het er helemaal anders aan toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet het viaduct van Vilvoorde er vandaag uit. Vanaf augustus gaat het er helemaal anders aan toe. © Baert Marc

Hoeveel hinder wordt er verwacht? Dit betekent de renovatie van het viaduct van Vilvoorde voor u

In augustus wordt gestart met de werken aan het viaduct van Vilvoorde. Maar liefst acht jaar lang wordt de razend drukke verkeersader onder handen genomen. Dat zal in twee verschillende fases gebeuren, telkens met andere gevolgen voor de 180.000 voertuigen die er op een werkdag over rijden. Hoeveel hinder wordt er verwacht? Kunnen die werken niet een beetje sneller? En zal het viaduct na de werken een extra rijstrook tellen?

15 reacties

  • phil smedts

    1 jaar geleden
    Hopelijk is de Budabrug hersteld tegen dat ze aan het viaduct beginnen. Enig idee wanneer die terug zal opgengaan voor het autoverkeer ?
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Waarom moest Oosterweel voorrang krijgen op de renovatie van één van de belangrijkste verkeersknooppunten van ons land?
  • Eveline Kersten

    1 jaar geleden
    In NL zouden ze de brug wellicht op één weekend herstellen en een tweede ernaast zetten. Maar ja, de geldput zolang mogelijk openhouden..dat is zo typische aan onze regering(en). Dit kennen wij toch allemaal al..dus no stress
  • Luc Dillen

    1 jaar geleden
    Wat een klucht, kan alleen in België. Ik denk dat ze echt niet weten wat ze vertellen, in 2019 kostprijs 100 miljoen en nu 4 jaar later 500 miljoen, wie wordt hier weer rijk van.
  • freddy cardoen

    1 jaar geleden
    Waarom niet eerst aan beide zijden van de bestaande brug een nieuwe brug met elk 2 rijstroken bouwen om nadien de renovatie van de bestaande brug op 1 jaar af te ronden en nadien heeft men 5 rijstroken in elke richting .