Gianni Barbieux
Volledig scherm
PREMIUM
© Gianni Barbieux

ANALYSE. De woede op sociale media wil het anders, maar een bevoorrechte afkomst mag geen gemakkelijk verwijt worden in de maatschappij

Alweer een jaar voorbij, en tegelijk is er op het proces weinig veranderd. De Reuzegommers dragen nog altijd blauwe truien en weten niet wie de vissaus toediende. “Maar de maatschappij is intussen wél veranderd”, stelt onze reporter Nadine Van Der Linden vast. “Dopen zijn niet meer wat ze waren en een straf is nu echt nabij. Daarbij een hoofdschuldige zoeken, zou echter unfair zijn.”

33 reacties

  • victor vandesande

    1 jaar geleden
    Ze (iedereen de advocaten, de media en noem maar op) putten zich uit om van die reuzegommers- fils a papa'shalve heiligen te maken. Er is verdorie wel een jongeman gestorven door hun haantjesgedrag he, dat wordt nog net niet onder de mat geveegd..
  • Karine Kuhn

    1 jaar geleden
    Vreselijk wat daar gebeurd is,en weerzinwekkend,laat dat duidelijk zijn.Maar,ik verneem van huidige dertigers die zich lieten dopen,dat dit ook hen had kunnen overkomen.Ik hoor van medici dat de doopperiode altijd een toevloed op spoed met zich brengt.Bovendien:de schachten van vandaag zijn degenen die morgen op juist dezelfde manier dopen.Is dan niet iedereen die ooit mee doopte ook verantwoordelijk?Is dan de universiteit die zeer zeker weet had van de excessen bij dopen, niet verantwoordelijk?
  • Viviane Vogels

    1 jaar geleden
    Dit was geen kwajongensstreek om cool te lijken. Het zijn geen 13-jarigen die onbestraft met doodslag mogen wegkomen. Het zijn 24 - 25 jarigen die aan een universiteit het privilege vn een hoge opleiding genieten ten laste vn elke belastingbetaler. Dit zouden de leidinggevenden en politici vn onze toekomst zouden worden. Sanda zijn leven werd hem afgenomen..zijn hele familie werd de toekomst weggeveegd! Dit moet met gevangenis ernstig bestraft+beboet worden en schrapping vn universiteiten.
  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Die woede lijkt me wel gerechtvaardigd als men alle middelen inschakelt om zijn/haar verantwoordelijkheid te ontlopen? Dat is wat hier gebeurt/d is, vanaf dag 1. Uitstelgedrag om de medische diensten in te roepen, de schuld bij anderen proberen te leggen (de fabrikant van vissaus en hoe laag kan je gaan: Sanda zélf en de medische diensten), het proces vertragen / proberen te seponeren, de strafbare feiten inperken en nu 'trial by media' als verzachtende omstandigheid inroepen.
  • Natascha Peeters

    1 jaar geleden
    Schaf nu eindelijk al die dopen af, verbied dit. Deze hebben geen enkel maatschappelijk nut en geven zelfs een excuus tot extrême gedragingen onder het mom van "een doop". Wannneer gaat de verantwoordelijkheid ook genomen door de universiteiten en onze regering dat zij dit alles nog steeds in het leven houden en zelfs daardoorvin de hand werken. Afschaffen en verbieden is de enige oplossing