Studente neemt nooit de trein, maar krijgt toch boete voor agressie tegen conducteur

© blg

Een 21-jarige studente uit Ninove is mogelijk het slachtoffer van identiteitsdiefstal. “Mijn dochter kreeg een boete voor agressie tegen de conducteur, maar neemt nooit de trein”, vertelt haar moeder.

wjn

De boete stak afgelopen week in de bus van het ouderlijk huis van de 21-jarige R.E. in Ninove. “Agressie naar de treinconducteur toe én het niet kunnen voorleggen van een geldig vervoersbewijs. 75 euro plus interest”, luidde het vonnis. “De brief is gestuurd op naam van mijn dochter, maar ten eerste klopt het adres niet. De straat is correct, het huisnummer verre van. Ten tweede zou het incident gebeurd zijn op een trein tussen Geraardsbergen en Schaarbeek. Mijn dochter studeert in Gent en rijdt altijd met de wagen naar de universiteit. Het is jaren geleden dat ze de trein nog heeft genomen, en al zeker niet die lijn. Ten derde was het al een zoveelste aanmaning en ten vierde zou mijn dochter zoiets absoluut nooit doen. Ze denkt dat iemand haar naam genoemd heeft om er zich onderuit te muizen. Is dat dan geen identiteitsdiefstal? En moet de conducteur de identiteitskaart van de overtreder niet vragen”, aldus mama Marianne.

De familie stapte naar de politie om aangifte te doen. “Er kon nog geen onderzoek geopend worden omdat mijn dochter blijkbaar eerst moet kunnen aantonen waar ze die zevende maart dan wel was.” Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS, raadt de familie aan om de klantendienst van de NMBS te contacteren. “Dit moet opgelost kunnen worden. Normaal gezien vraagt de conducteur effectief een identiteitsbewijs aan de overtreder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen