© Yaëlle Cludts

© Yaëlle Cludts

© Yaëlle Cludts

© Yaëlle Cludts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Rusthuisbewoners haken beertjes voor kinderen die in Sint-Franciscusziekenhuis verblijven

Lummen -

De bewoonsters van woonzorgcentrum Melderthof in Lummen staken de handen uit de mouwen en haakten beertjes voor de pediatrische afdeling Sint-Franciscus ziekenhuis.

Yaëlle Cludts

Vorig jaar werd in WZC Melderthof een hobbyclub opgestart onder leiding van Rosita Wolput, de dochter van een van de bewoners en een creatieve duizendpoot. De hobbyclub bestaat uit bewoonsters Rozette Leyssens, Lea Vanwezemael, José Rubens en Marie-Louise Vanderheiden. Ze komen elke vrijdagvoormiddag samen.

De creatieve dames zijn begonnen met het maken van mooie spullen voor de kerstmarkt van vorig jaar, maar ze wilden ook graag iets doen voor de maatschappij. Zo kwamen ze op het idee om beertjes te haken voor kinderen die een lange tijd in het ziekenhuis verblijven. "Wij hebben contact opgenomen met het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden en zij stonden meteen open voor het idee", klinkt het bij de medewerkers van WZC Melderthof. "Op korte tijd hebben de dames meer dan 40 beertjes gehaakt. En ze zijn nog niet van plan om te stoppen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer