Vlaamse componist Sven Faulconer met de Indische regisseuse Kartiki Gonsalves. Samen wonnen ze de Oscar voor 'beste korte documentaire' met 'The Elephant Wisperers' / Componist Sven Faulconer met Courteney Cox. Ze werkten samen aan de nieuwe 'Scream'.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaamse componist Sven Faulconer met de Indische regisseuse Kartiki Gonsalves. Samen wonnen ze de Oscar voor 'beste korte documentaire' met 'The Elephant Wisperers' / Componist Sven Faulconer met Courteney Cox. Ze werkten samen aan de nieuwe 'Scream'. © RV / RV

Oscar winnen én verbroederen met Courteney Cox: deze Vlaamse componist is hot in Hollywood

Dan tóch Belgische winst op de Oscars. Filmcomponist Sven Faulconer (43) maakte de muziek voor de winnende Netflix-documentaire ‘The Elephant Wisperers’. “Heel surreëel om zo’n gouden beeldje vast te houden, en vooral heel zwaar”, reageert de Vlaming die zestien jaar geleden als burgerlijk ingenieur verhuisde naar Los Angeles. Vandaag werkt hij er als componist voor de allergrootsten uit de filmwereld: van de ‘Hunger Games’ tot ‘Top Gun: Maverick’ en de nieuwe ‘Scream 6’. “Courteney Cox vond mijn bijdrage aan haar scènes amazing.

  1. Oscars maken gênante inschattingsfout rond Chadwick Boseman. Hoe kan zoiets gebeuren?
    Play
    Film
    9

    Oscars maken gênante inschat­tings­fout rond Chadwick Boseman. Hoe kan zoiets gebeuren?

    De overleden Chadwick Boseman heeft geen Oscar gekregen voor zijn rol in de Netflix-film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’. Tot de grote verbazing van filmcritici aller landen gaf The Academy de Oscar aan Anthony Hopkins, die de hoofdrol speelde in ‘Father’ - en zelfs niet aanwezig was tijdens de uitreiking. Een grote verrassing voor iedereen, blijkbaar ook voor de organisatie zélf. Die paste namelijk de volledige show aan in het teken van Chadwicks beeldje, en kreeg het deksel op de neus. “Dit was de ‘Game of Thrones van Oscar-afsluiters”, klinkt het op sociale media.
  2. ‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021
    Play
    Film

    ‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021

    Zondagnacht werden in Hollywood de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt. Zoals verwacht was ‘Nomadland’ de grote winnaar van de avond. Helaas grepen onze Belgische acteurs, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh, naast de prijzen. ‘Sound of Metal’, een Belgische co-productie, won wél twee beeldjes. Maar de opvallendste award van de avond was toch wel die van ‘Beste Acteur’. De Oscar ging compleet onverwacht naar Anthony Hopkins, terwijl iedereen dacht dat het beeldje postuum naar Chadwick Boseman zou gaan. Daardoor liep de show op een sisser af.