Dirk Neefs, Consultant Publieke sector bij Acerta
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Neefs, Consultant Publieke sector bij Acerta © Getty Images/Westend61 / Acerta

Net als Frank Deboosere eerder met pensioen? Wie kan een loopbaanspaarpot vergaren?

Opgespaarde vakantiedagen, ziektedagen of recuperatie van overuren: zo verdwijnt Frank Deboosere (64) vijf maanden eerder van het scherm dan de datum waarop hij officieel met pensioen zou gaan. Met een spaarpot aan dagen vroeger met pensioen zoals ‘s lands bekendste weerman: wie kan dat? Hoe werkt een loopbaanspaarpot, en wat is het verschil met het ziektecontingent? Dirk Neefs, expert bij hr-dienstenbedrijf Acerta, geeft antwoord op vijf belangrijke vragen.

39 reacties

  • luc van duyse

    1 jaar geleden
    Een verpleegkundige krijgt pas een volledig pensioen op 65. Een agent op 58.Wie heeft het zwaarste beroep?En zo zit het systeem vol onrechtvaardigheden.
  • Els Houbrechts

    1 jaar geleden
    Beste expert Dirk Neefs, uw toelichting hangt aaneen van onjuistheden. Gek genoeg weer gericht tegen ambtenaren, waarvan een aantal partijen het statuut en de pensioenberekening willen hervormen, of beter verarmen, en tot dit doel leugens verspreiden tegen de rest van de bevolking die dan onterecht jaloers gemaakt wordt. Als expert zou u een zekere beroepsfierheid aan de dag mogen leggen ipv mee te heulen met dit soort haat- en nijduitdragende partijen
  • Patrick Charlier

    1 jaar geleden
    Als ambtenaar heb je alleen maar vakantiegeld, eindejaarspremie en gedeeltelijke tussen komst van de hospitalisatieverzekering. Ja, je kan deels vakantiedagen opsparen, maar dan heb je ze niet genomen in het jaar dat je ze kreeg. Ik ben federaal ambtenaar en content met wat ik heb. In de privé heb je maaltijdcheques, auto,enz... Dat heb ik niet en toch doe ik al meer dan 30 jaar mijn werk graag. Iedereen kan voor dit beroep kiezen.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Wat een onzin dat ziektedagen mogen ingebracht worden om vroeger op pensioen te gaan.
  • Ines HUBERT

    1 jaar geleden
    Ik dacht dat deze regeling (opsparen ziektedagen) al lang verleden tijd was... niet dus.