Winterse buien of ijsplekken: opgelet voor gladde wegen en fietspaden vannacht en morgenvroeg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gladde wegen en fietspaden in de nacht van dinsdag op woensdag en morgenochtend. Door de winterse buien kunnen ijsplekken ontstaan.

In de loop van de nacht trekken er Noordzeebuien over ons land met overal een winters karakter. Het KMI waarschuwt dan ook voor gladde wegen, hetzij door de sneeuwval, hetzij door de vorming van ijsplekken.

De minima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen, 0 of +1 graad in het centrum en +4 graden aan zee. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand van de weg op en rijdt uit wanneer nodig. Strooien bij neerslag is niet evident, omdat het zout kan wegspoelen. 

Aan weggebruikers wordt gevraagd om goed op te letten wanneer ze de weg op gaan. AWV roept ook opnieuw op om lokale (winterse) buien te melden via de KMI-app. Deze informatie helpt onze winterdienst om nog preciezer de risico's op gladheid in te schatten. 

Woensdag start trouwens met enkele winterse buien, in de Ardennen zijn dat sneeuwbuien. Over het westen van het land is het vaak wel droog. In de namiddag valt er vooral over het zuidoosten en het noordoosten neerslag. Woensdagavond wordt het overwegend droog.

Meest gelezen