Archieffoto van de aanslag op het schoonheidssalon in Wilrijk
Radio2

Schoonheidssalon in Wilrijk moet 3 maanden dicht na aanslag met brandbom: "Gevaar voor de buurt" 

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) legt een schoonheidssalon in Wilrijk een tijdelijk exploitatieverbod op, omdat de zaak een maand geleden het doelwit werd van een aanslag. Gedurende drie maanden moet het salon dicht. Na die periode volgt er een evaluatie.

Op 19 februari werd er een aanslag gepleegd met een brandbom op een schoonheidssalon aan de Krijgslaan in Wilrijk. De politie vermoedde dat de ontploffing gericht was tegen een werknemer van het bedrijf, omdat er eerder ook al een reeks geweldincindenten werden gepleegd bij familieleden van die persoon. Zo waren er onder meer al twee ontploffingen bij familie in de Koolstraat en werd ook de ouderlijke woning in Mechelen geviseerd.

Volgens de burgemeester vormt de zaak een groot risico voor de veiligheid van buurtbewoners of toevallige voorbijgangers. Het schoonheidssalon is bovendien gevestigd in een woonpand, in een wijk met gezinswoningen en appartementen. Het ligt ook op een route met wandellocaties en er zijn verschillende horecazaken in de buurt en onderwijs- en zorginstellingen. De Wever legt daarom een exploitatieverbod op van minstens drie maanden. Na die periode volgt er een evaluatie om te bekijken of het verbod al dan niet verlengd moet worden.

Meest gelezen