De stad Mechelen gaat 10 extra standplaatsen voorzien voor taxichauffeurs 

De stad Mechelen gaat 10 extra taxistandplaatsen inrichten op verschillende plaatsen in de binnenstad. De plaatsen zullen komen aan plaatsen waar veel mensen komen, zoals de bioscoop of het zwembad. "Het is nu moeilijk voor de taxichauffeurs om een standplaats te vinden", vertelt Vicky Vanmarcke (Open VLD), schepen van Mobiliteit. 

De stad Mechelen gaat de komende weken 10 extra taxistandplaatsen toevoegen op verschillende locaties in de binnenstad.  Ze komen op plekken waar veel mensen komen, zoals de bibliotheek, het zwembad, de bioscoop en hotels. De locaties zijn bepaald in samenspraak met de taxisector. Er zullen in totaal dan 27 standplaatsen zijn.

"Taxichauffeurs mogen niet zomaar overal stilstaan om te wachten, daar zijn bepaalde regels voor. Maar voor taxichauffeurs is het vaak moeilijk om zo'n plaats te vinden", zegt Vicky Vanmarcke (Open VLD), schepen van Mobiliteit. "Daarom is het makkelijker voor de chauffeurs dat er extra voorbehouden plaatsen worden voorzien aan de belangrijke hotspots in de stad."

Mechelen wil met deze extra taxistandplaatsen ook de zichtbaarheid van de taxi vergroten. "Wij zien de taxisector als een vervoer op maat", legt Vanmarcke uit. "Binnen heel het kader van basisbereikbaarheid is vervoer op maat heel belangrijk. Iedereen moet zich kunnen verplaatsen. We willen mensen duurzamer laten bewegen en de taxi is daar een mooie aanvullende speler. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer zo mobiel zijn of mensen die niet zelf met de auto kunnen rijden."

Meest gelezen