Zuhal Demir (N-VA) en Nicole de Moor (CD&V)
Volledig scherm
Zuhal Demir (N-VA) en Nicole de Moor (CD&V) © BELGA / BELGA

Zuhal Demir (N-VA) en lokaal bestuur verzetten zich tegen container­dorp voor 400 asielzoe­kers in Kampenhout: “Zelfs een tiny house zou er onmogelijk zijn”

UPDATEHet plan van staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) om een containerdorp voor 400 asielzoekers neer te zetten in Kampenhout botst op verzet. In een open brief stelt het lokale bestuur dat het terrein “ongeschikt” is en ook Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), die een vergunning moet verlenen, deelt die mening. “Als men toch zou doorzetten is dat een milieu-inbreuk en dat is een misdrijf. En dan zal ik de afdeling handhaving inzetten”, zei ze daarover in het Vlaams Parlement.

146 reacties

  • Tony Chan

    1 jaar geleden
    Stuur die terug. Probleem opgelost.
  • MYRIAM DE NEEF

    1 jaar geleden
    Zet ze dan in uwen hof maar dat is iets anders zeker stop nu eindelijk met die mensen geld te geven en er zal veel op gelost zijn maar daar klapt geen enkele partij over wat dit de belasting betaler kost en ook voor u Mvr De Smedt.
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Ik zou graag cijfers zien van de spreiding per gewest dan moet er niet meer gespeculeerd worden…
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Proportioneel vangt Brussel al sinds de asielcrisis begon aanzienlijk veel meer asielzoekers op dan de andere gewesten. Nu zijn er hier nog die pleiten om de opvang in hun schoenen te schuiven. Brussel wordt door Vlamingen anderzijds altijd met de vinger gewezen in verband met transfers... Men houdt ook pleidooien om asielzoekers over Europa te spreiden maar in eigen land wil men dat niet? Vreemde mentaliteit in Vlaanderen.
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Wie had er nu iets anders verwacht van de Vlaamse Madame non? Altijd heeft ze halfbakken redenen om vergunningen te weigeren. Dat maakt deel uit van het sabotage plan. Benieuwd of men nog zo zal lachen eens het totale prijskaartje van deze strategie bekend zal zijn.