© AP

Staking legt luchthaven Stuttgart vrijdag lam

Op de luchthaven van Stuttgart worden vrijdag geen reguliere vluchten uitgevoerd. Dat heeft de luchthavenuitbater woensdag bekendgemaakt na een stakingsoproep van de vakbond Verdi. Alleen veiligheidslandingen, medische vluchten en militaire vluchten kunnen worden uitgevoerd. Op vrijdag stonden 169 reguliere vliegbewegingen gepland, ongeveer 20.000 passagiers worden getroffen door de staking. De luchthaven adviseert passagiers om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en niet naar de luchthaven te komen.

gjs
Bron: BELGA

Naast Stuttgart zal ook op de luchthaven van Karlsruhe/Baden-Baden de hele dag gestaakt worden. Er zijn langere wachttijden en zelfs annuleringen of afgelastingen van vluchten te verwachten, zo maakte de vakbond woensdag in Stuttgart bekend.

Reden voor de stakingen zijn volgens Verdi de loononderhandelingen in de luchtvaartbeveiliging en het loonconflict in de publieke sector. Ook op 17 februari werd gestaakt op de luchthaven van Stuttgart. Ook toen moesten ongeveer 20.000 passagiers hun reisplannen wijzigen. Meer dan 160 vluchten werden geannuleerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer