Archiefbeeld.© Bart Borgerhoff

Limburg United B pakt volle buit na sterk slotkwart tegen Neufchâteau

Na de nederlaag (85-75) in Neufchâteau vorig weekend, speelde United B andermaal een prima eerste helft. Even zag het ernaar uit dat hetzelfde scenario zich na rust zou voltrekken, maar United herpakte zich in het slotkwart en pakte de volle buit.

Guy Volders

Een collectief sterke thuisploeg sloeg al na 7’ een 10-puntenkloof: 15-5. Leemans duwde door naar 27-13 (13’). Neufchâteau milderde tot 27-19 maar onder impuls van de raak treffende M. Bovy (3x3 voor rust) werd de kloof weer uitgebouwd naar een 41-25-ruststand.

Een agressiever Neufchâteau nam de match na rust in handen (57-58 na 32’) via de amper missende Bizimana inside en Sturam (4x3) vanop afstand. Een sublieme Leemans wist het tij echter tijdig te doen keren samen met Ravert en Hermans. Neufchâteau bleef aandringen tot 68-65 (36’) maar United stak defensief een tandje bij. Na een vrijwillige én een technische fout van Neufchâteau, brak de veer bij de bezoekers. De goed ingevallen Moors legde de eindcijfers vast.

Quarters: 22-13, 19-12 (41-25), 15-29 (56-54), 25-12.

HUBO LIMBURG UNITED B: SMITH 4+6, M. BOVY 12+1, LEEMANS 11+14, RAVERT 5+10, VANDERHOYDONCK 2+0, Hermans 1+7, S. Bovy 0+0, D’haluin 2+0, Abelshausen 2+0, Menten 0+0, Moors 2+2. (guvo)