Getty Images / Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images / Belga

Vrouwen met borstkanker lopen in sommige ziekenhuizen 44% meer risico om te sterven: naar welk ziekenhuis ga je het best?

Je overlevingskans als borstkankerpatiënt hangt in ons land af van... het ziekenhuis waar je terechtkomt. “Duizenden vrouwen per jaar krijgen zo niet de beste zorg”, zegt Roos Leroy van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. Kom op tegen Kanker dringt aan op transparantie, minister van Volksgezondheid Vandenbroucke (Vooruit) kondigt maatregelen aan, “maar dat kost tijd”. Waar kan je intussen op letten, als je net de diagnose kreeg? En welke borstklinieken zijn erkend?

  1. Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?
    Spaargids.be

    Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?

    Houders van een Maestro-bankkaart moeten afscheid nemen van hun oude kaart en krijgen een nieuwe Debit Mastercard of Visa Debit in de plaats. Wanneer is die switch gepland? Wat zijn de verschillen tussen je oude en nieuwe kaart? En wat als je met je oude Maestro een hotel reserveerde, maar ter plaatse aankomt met je nieuwe exemplaar? Drie vaak gestelde vragen, waarop Spaargids.be drie duidelijke antwoorden formuleert.
  2. Omkoopzaak rond flamboyant ex-politiehoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”
    PREMIUM
    Update

    Omkoopzaak rond flamboyant ex-politie­hoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”

    5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert boven het hoofd. Dinsdag startte normaal het proces waarin hij zich moet verantwoorden voor onder meer openbare omkoping, witwassen, schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte, maar de zaak werd opnieuw uitgesteld. Audenaert zou 1.000 euro ontvangen hebben om de hoofdzetel van de federale politie in Brussel te verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan de flamboyante oud-politiedirecteur wel eens zuur opbreken. “In afgeluisterde telefoongesprekken hoorden de speurders hoe het geld tot bij hem moest geraken.”
    Dendermonde