© Isopix

Echtgenoot van model Chrissy Teigen: "Ik was emotioneel niet voorbereid op haar postnatale depressie"

Chrissy Teigen getuigde op donderdag voor het eerst over haar postnatale depressie. Een dag later spreekt ook haar echtgenoot, John Legend, vrijuit over de ziekte die zijn vrouw zo onverwacht trof na de geboorte van hun dochtertje vorig jaar. De zanger bleek emotioneel totaal niet voorbereid en vroeg zich naar eigen zeggen vaak vertwijfeld af wat er met zijn vrouw gaande was voor de diagnose gesteld kon worden.

VVA

In een gesprek met The Sun heeft zanger John Legend (38) op vrijdag voor het eerst gesproken over de postnatale depressie van zijn vrouw Chrissy Teigen. Het koppel kampte de voorbije jaren met vruchtbaarheidsproblemen, maar het model beviel vorig jaar uiteindelijk toch van een dochtertje, Luna. De initiële vreugde was echter van korte duur, want Chrissy Teigen verzeilde al snel in een postnatale depressie.

De zanger vertelde dan ook dat de ziekte van zijn vrouw voor hem als een grote verrassing kwam. "Je kan onmogelijk emotioneel voorbereid zijn op die immense pijn die iemand ondergaat op het moment dat je als koppel een wonderlijk nieuw leven in je leven verwelkomt", verklaarde John Legend. "Wanneer je niet begrijpt wat er gaande is, is het een behoorlijke uitdaging om het uit te zoeken. Je weet immers niet of jij iets verkeerd hebt gedaan of dat er een andere reden meespeelt waardoor je vrouw zich zo slecht voelt."

Zodra de correcte diagnose echter gesteld werd, slaagde hij er wel in om zijn vrouw te helpen en bij te staan waar nodig. "Het is een chemische reactie die veel mensen treft die een geboorte hebben doorstaan en er zijn gelukkig verschillende manieren om het te behandelen en ermee te leren omgaan. Voor Chrissy was het goed om erover te spreken," benadrukt hij. De zanger vertelde ook nog dat het ondertussen echt goed gaat met zijn vrouw en dat ze ernaar uitkijken om nog meer kinderen in hun gezin te verwelkomen, drie of vier in totaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer