Laatste kans om mythische Orient Express trein te spotten in Vlaams-Brabant en Brussel

De mythische trein, de Orient Express, rijdt vandaag nog eens door Vlaams-Brabant en Brussel. De meest luxueuze trein ter wereld, bekend van de boeken van Agatha Christie, pendelde ooit tussen Venetië en Istanboel. Nu rijdt de trein van Amsterdam richting Venetië en komt hij langs Vilvoorde, Brussel en Aarschot. 

De Orient Express rijdt donderdagnamiddag opnieuw door Vlaams-Brabant en Brussel. De trein is onderweg van Amsterdam naar Venetië en stopt tussen 14 en 16 uur op verschillende plaatsen in de provincie. Bekijk hier de uren.

De historische trein heeft ook een bijzondere link met ons land. De luxetrein was een idee van de Belgische ingenieur Georges Nagelmackers uit Luik. In 1876 richtte hij de Compagnie Internationale des Wagons-Lits op. Die bood als eerste in Europa luxueuze slaapwagons aan. De hoofdzetel van het bedrijf was in Brussel gevestigd. 

De langeafstandstrein is ook bekend van de roman "Moord op de Orient Express" van Agatha Christie uit 1934. Onderweg van Istanboel naar Londen strandt de luxueuze trein in de sneeuw in het Kroatische Vinkovci. Daar wordt een moord gepleegd op een van de passagiers. Werk aan de winkel voor de Belgische speurder Hercule Poirot.

Meest gelezen