Diesel tanken vrijdag goedkoper

© Shutterstock

Goed nieuws voor wie nog met een wagen op diesel rijdt. Tanken wordt morgen/vrijdag goedkoper. De maximumprijs van een liter diesel (B7) daalt dan aan de pomp met 3,7 procent tot 1,7410 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie donderdag.

Bron: BELGA

De prijsdaling werd wel deels afgeremd via het zogenaamde cliquetsysteem. Omdat de maximumprijs eerder dit jaar tot een bepaald niveau gedaald is, wordt sindsdien de bijzondere accijns opgetrokken bij elke prijsdaling.

Op diesel geldt sinds maart vorig jaar immers een korting via een daling van de bijzondere accijns. Die accijns gaat nu dus weer een beetje omhoog. De federale regering voerde de korting voor benzine en diesel midden maart in om de forse prijsstijgingen van brandstoffen door de Russische invasie van Oekraïne te milderen voor de consumenten.

Voor diesel is al enkele keren de cliquet in werking getreden. De korting op diesel geldt nog tot en met maart, tenzij het cliquetsysteem ze eerder tenietdoet. Bij benzine is de korting al weggewerkt.

De prijsdaling is het gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en biocomponenten in de brandstoffen op de internationale markten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen