© AP

Zelenski belooft bevrijding van Marioepol

Bron: BELGA

Exact een jaar na het bombardement op het theater van Marioepol heeft Oekraïens president Volodimir Zelenski de herovering van de havenstad op de Russen beloofd. “De dag zal komen dat we Marioepol zullen bevrijden”, zei het staatshoofd donderdag in zijn dagelijkse videoboodschap.

Bij het bombardement op 16 maart 2022, in de eerste weken na de Russische invasie van Oekraïne, vielen honderden doden. Heel wat burgers hadden in het theater beschutting gezocht.

“Russische bommen vernietigden het theater in Marioepol”, aldus Zelenski donderdag. Tot op vandaag is nog onduidelijk hoeveel doden er precies vielen. “Honderden? Duizend?”, aldus de president.

Het bombardement op het theater is volgens Zelenski maar een van de vele oorlogsmisdaden die Rusland heeft begaan. “De dag zal komen dat er een tribunaal opgericht wordt om de gerechtigheid voor ons volk te doen zegevieren.” De Oekraïense justitie werkt samen met andere landen om de misdaden voor het Internationaal Strafhof te krijgen, luidde het ook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer