Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Regionale banken stijgen op Wall Street na steun First Republic

Elf van de grootste Amerikaanse banken hebben een hulppakket samengesteld van 30 miljard dollar om de First Republic Bank te redden. Ze willen vermijden dat er in minder dan een week tijd een derde bank failliet zou gaan.

Amerikaanse regionale banken zijn donderdag in het groen geĆ«indigd na enkele dagen van stevige verliezen. Beleggers kregen weer wat hoop na een steunactie van verschillende grotere banken voor First Republic Bank.Ā 

Van die Californische bank werd gevreesd dat die in dezelfde problemen kon raken als de omgevallen Silicon Valley Bank. Maar elf banken storten in totaal 30 miljard dollar op rekeningen bij First Republic, waardoor de bank voldoende geld beschikbaar heeft om op korte termijn aan alle geldverzoeken van klanten te voldoen.

De aandelen van First Republic, die eerder op donderdag ruim een derde lager stonden, sloten uiteindelijk met een plus van 10 procent. Ook PacWest Bancorp (plus 0,7 procent) en Western Alliance Bancorp (plus 14,1 procent) eindigden in het groen.

Beleggers zijn verder vooral benieuwd hoe de Amerikaanse Centrale Bank zal reageren op de onrust in de bankensector. De Federal Reserve houdt volgende week zijn rentevergadering en beleggers hopen dat de Centrale Bank dan zal besluiten om de rente minder sterk te verhogen om de kalmte in de financiƫle sector te bewaren. De Europese Centrale Bank (ECB) besloot donderdag echter wel om vast te houden aan een renteverhoging van een half procentpunt.

Meest gelezen