Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

60 crèches moesten het afgelopen jaar tijdelijk sluiten

De kinderopvang verkeert in crisis, maar voor het eerst zijn er ook cijfers die zwart op wit aantonen hoe acuut het probleem vaak is in sommige crèches. Zo moesten 60 crèches het afgelopen najaar meerdere dagen sluiten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, vreest Vooruit.

7 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    De essentie omzeilen, dat zal het probleem van de babyopvang, niet oplossen. Het feminisme zou beter heten: het virilisme. Want het neemt de man als voorbeeld, voor de vrouw. Terug in de tijd is niet hetzelfde als de klok terugdraaien. We zijn intussen geëvolueerd. Moeders weten nu wat het is, om te moeten gaan werken. En vaders weten nu wat het is: het huishouden. Thuisblijven voor uw kind, is weliswaar lastiger dan gaan werken. Maar het is niet minderwaardig, zoals het feminisme het voorstelt.
  • Ludo Van Damme

    1 jaar geleden
    Wat wij in Vlaanderen zelf doen, doen wij beter ? De Vlaamse regering faalt !
  • Jessica Dambrain

    1 jaar geleden
    Het is toch straf dat jobs waarbij je veel contacten hebt met ouders, knelpuntberoepen worden. Ook de administratie speelt een rol. Iets om over na te denken!!!
  • rik casteleyn

    1 jaar geleden
    Het moesten er 100 zijn maar dan hadden ze créches te kort . Crevits is veel te mild en erkent het probleem niet ; Zelf de boeren geloven haar niet meer .
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Crèches en kinderopvang is eigenlijk een recent fenomeen. Vroeger zorgden de ouders zélf voor hun kinderen. Nu zijn het allemaal 2-verdieners die voor 'een appel en een ei' hun schatjes willen achterlaten. Stop met kinderopvang zo goedkoop te maken. Óf men zorgt zélf voor zijn kind, óf men betaalt een eerlijke prijs voor de opvang. Hiermee zijn de problemen meteen opgelost.