© Shutterstock

Meldpunt Roscisme komt op voor roodharige mensen

Nadat er via sociale media al gestreden word tegen seksisme, racisme en discriminatie, komt er nu ook eindelijk iemand op voor de rechten van roodharigen. De Facebookpagina Meldpunt Roscisme klaagt de systematische discriminatie van roodharigen in onze maatschappij aan. “Roscisme is een echt probleem in de samenleving”, zegt bezieler Andy Vermaut.

elaw

Andy Vermaut (39), Koekelarenaar en voormalig regiovoorzitter van Groen, is de bezieler van de pagina: “In West-Vlaanderen is roscisme een groot probleem”, zo klinkt het “Niet enkel rosse mannen zijn daarvan het slachtoffer. Daarom heb ik een meldpunt roscisme opgericht waar mensen die te maken hebben met roscisme met mij contact kunnen opnemen om roscisme in de samenleving maatschappelijk aan te kunnen pakken.”

Of er al veel meldingen van roscisme binnenliepen bij het Meldpunt Roscisme, is niet geweten, maar zelf deelde hij wel al een getuigenis op de Facebookpagina. “Hier een getuigenis van een incident in Houthulst/West-Vlaanderen waarin ook roscisme duidelijk aan bod komt”, zo staat er te lezen. In de post wordt gewag gemaakt van een meisje van twee jaar dat gepest wordt door de overbuur omwille van haar rode haren. “Mijn kinderen hebben er een trauma aan overgehouden”, aldus de moeder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer