Eigenaar Kua staat zelf ook graag in de keuken.© rr

Namsaeng Thai opent weer met nieuw concept na één jaar sluiting: “Blij dat ik weer in de keuken sta”

Antwerpen -

Goed nieuws voor wie Thaise gerechten in het centrum van Antwerpen wil afhalen: Namsaeng Thai doet haar deuren weer open na een sluiting van één jaar. Eigenaar Kua Namsaeng staat terug in de keuken en geniet ervan om zijn zelfgemaakte gerechten aan iedereen voor te schotelen: “Vooral onze pad thai en groene curry zijn zeer populair”, vertelt hij.

Sonia De Bock

Namsaeng Thai opende in 2019 voor het eerst de deuren, maar moest door verschillende redenen genoodzaakt sluiten. “Vroeger lieten we mensen binnen eten, maar dat was niet handig omdat er maar plaats was voor tien gasten. Nu we enkel met afhaalmaaltijden werken, kunnen we efficiënter aan de slag en meer gerechten aanbieden. De keuken hebben we ook een verdieping lager gebouwd, op het gelijkvloers, zodat wij meer plaats hebben om te werken.”

Naast Namsaeng Thai baat Kua ook Bar Parisien uit, op een boogscheut van waar hij nu in de keuken staat. “Ik kook zelf heel graag en ben blij dat ik weer achter het vuur sta. Vroeger spendeerde ik veel tijd om gerechten op tafel te zetten, vaak met hulp van mijn moeder. Om nu al die zelfgemaakte creaties te delen met alle Antwerpenaren, voelt fantastisch aan.”

En de meest populaire Thaise gerechten? “Dat zijn onze groene curry en de pad thai (gebakken rijstnoedels, red.)”, vertelt Kua. “Nu het weer beter zal worden, zal dat misschien nog veranderen. We bieden nu ook studentendeals aan, dus ik hoop dat onze volledige menu door iedereen gesmaakt zal worden.”

© rr

De huisgemaakte pad thai van Namsaeng Thai.© Instagram

Namsaeng Thai, Eiermarkt 5, Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners