De Russische president Vladimir Poetin
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin © Getty Images

Internationaal Strafhof in Den Haag vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin

Het Internationaal Strafhof (ICC) heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor de Russische president Vladimir Poetin. De rechtbank, die in de Nederlandse stad Den Haag zetelt, beschuldigt hem van oorlogsmisdaden in Oekraïne.

  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef
    28

    Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef

    Na maanden van onzekerheid over de westerse strategie in Oekraïne heeft de Britse stafchef zich optimistisch uitgelaten over de kansen van het Oekraïense leger. Admiraal Tony Radakin zei dat de nieuwe militaire hulp én de langeafstandsraketten Kiev zullen helpen om de “moeilijke” strijd tegen Moskou anders te gaan voeren. Oekraïne gaat de aanvallen diep in Rusland nog opdrijven, zo stelde de Britse stafchef in een interview met de ‘Financial Times’.