Wim, een van de zonen van Simonne Mariën, is duidelijk opgelucht dat zijn moeder weer terecht is.
Volledig scherm
Wim, een van de zonen van Simonne Mariën, is duidelijk opgelucht dat zijn moeder weer terecht is. © Bart Borgerhoff. / rv

Vermiste Simone (80) levend teruggevonden op militair domein: “Ik had er al vrede mee genomen dat het niet goed kon aflopen”

UpdateDe vermiste Simone Mariën, die donderdag verdween van aan haar woning in Houthalen-Helchteren, is zaterdagmiddag levend teruggevonden. Militairen vonden haar in het militair domein in Helchteren. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. Familie en vrienden zijn duidelijk enorm opgelucht dat Simone terecht is. “We zijn altijd blijven hopen”, aldus zoon Koen. Ook Chris, de man van Simone, reageert vol ongeloof op het terugvinden van zijn echtgenote.

  1. Limburgse economie in eerste kwartaal terug aangetrokken: “Die tendens zal zich ook in het tweede kwartaal doorzetten”

    Limburgse economie in eerste kwartaal terug aangetrok­ken: “Die tendens zal zich ook in het tweede kwartaal doorzetten”

    Uit de de meest recente conjunctuurbarometer van Voka - KvK Limburg blijkt dat tijdens het eerste kwartaal van 2024 de economische activiteit in Limburg terug is aangetrokken. “De conjunctuur terugval, die de provincie sinds midden 2023 in zijn greep hield, lijkt daarmee tot het verleden te behoren”, klinkt het. Volgens het ondernemersnetwerk zal deze expansieve tendens zich ook tijdens het tweede kwartaal doorzetten en mogelijk pas tegen het einde van de zomer aan slagkracht verliezen.
    Hasselt
  2. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Zonhoven