BELGA / VTM Nieuws
Volledig scherm
© BELGA / VTM Nieuws

Van der Poel wint 62 jaar na grootvader Poulidor: “Mijn seizoen is geslaagd, maar ik wil zeker nog een Monument winnen”

Hij was met twijfels uit Tirreno-Adriatico gekomen, maar op de Via Roma mochten die vraagtekens allemaal de prullenmand in. Mathieu van der Poel voegde na twee keer de Ronde van Vlaanderen ook Milaan-Sanremo toe aan zijn palmares, na een machtsexplosie op de Poggio. En dat 62 jaar nadat wijlen grootvader Raymond Poulidor ‘La Primavera’ op zijn naam schreef.

20 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Hopelijk opteert Mathieu ook nog voor LBL want samen met Remco kan hij het verschil maken en voor een attractieve apotheose zorgen, ongekende weelde zonder de finish af te wachten..
  • Jacky Gielen

    1 jaar geleden
    Van Aert is één van de sterkste renners het hele jaar door, een zegen voor het wielrennen. Hij kan en zal op elk terrein winnen. Maar als hij én Mathieu hun zinnen ergens écht op gezet hebben zal het toch meestal Mathieu zijn die slaagt. Die kan dus best focussen en dan op het juiste moment ( óók een grote kwaliteit ) nog een extra bom droppen. Zij zullen ons beiden, samen met Tadeij nog veel prachtige wielermomenten bezorgen dit voorjaar.... en in L-B-L komt Remco er nog eens bij: wat 'n weelde
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Poulidor heeft ook nog de Waalse Pijl gewonnen en de Ronde van Spanje. De Grote Landenprijs. Het Frans kampioenschap. Een aantal kleine rondes. Veel etappes inde Tour. Vier keer op het podium in een WK. En nog 7 keer in andere klassiekers. In het WK van 1974 werd hij door Merckx geklopt in de spurt. Hij was toen 38 en de enige die Merckx kon volgen tot aan de meet. Er zijn er veel die zich vandaag een topper noemen die nooit het palmares van Poulidor zullen benaderen.
  • nicky vandee

    1 jaar geleden
    Proficiat, de beste heeft gewonnen ;-)
  • Felix Strackx

    1 jaar geleden
    Ik wist niet dat Poulidor ooit een koers gewonnen had.