De lonen van voltijds werkenden in Vlaanderen stegen het voorbije jaar met 10 procent.
Volledig scherm
PREMIUM
De lonen van voltijds werkenden in Vlaanderen stegen het voorbije jaar met 10 procent. © Thinkstock / Sofie Silbermann

Welk brutoloon is het nieuwe normaal? 400.000 Belgen en hun inkomen doorgelicht: check hier waar jouw loon staat

De grootste loonberekenaar in België bestudeerde de loongegevens van 400.000 voltijds werkende Belgen. Waar verdienen de arbeiders het meest? In welke provincie liggen de salarissen voor bedienden het hoogst? En welk loon krijgt wie precies in het midden zit van die grote groep werkende Belgen?

109 reacties

  • Noel Laperre

    11 maanden geleden
    En dan nog werkt het overheidsapparaat met haken en ogen en schiet het begrotingstekort door het dak. Begin eens met gewesten, regeringen senaten, parlementen, fractieleiders, kabinetten, gouverneurs, schepencollege´s en coöptanten te minderen
  • Julien Nokke

    1 jaar geleden
    Lol als ik bruto moet zeggen wat ik verdien verschiet ik er zelf van.. maar zoals elke vrolijke vrijgezel betaal ik 52% belasting.. en op einde van het jaar nog eens 1800euro opleggen.. dus mijn brutoloon stelt niets voor want er schiet bijna niets van over
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Een loon zegt niets. Alleen de koopkracht, wat men er mee kan kopen zegt iets. En dat wordt maand na maand minder.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    De discussies brutoloon-nettoloon zijn gewoon zinloos. Altijd zal het brutoloon gebruikt worden in vergelijkingen. Volledig logisch gezien (bijna) élke werknemer een ander nettoloon ontvangt bij gelijk brutoloon. De familiale toestand: kinderen, gehuwd, alleenstaande,... is de noodzakelijke factor voor de afhoudingen van RSZ en BV. Later via uw belastingaangifte kan uw theoretisch nettoloon nog stijgen of dalen door o.a. al dan niet extra aftrekposten. Dus vergelijken kan énkel met brutolonen.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Die A2 arbeider verdient al 4 of 5 jaar geld terwijl die studerende heel die tijd geld investeert in zijn studie en niets verdient. Daarna mag die arbeider 5 jaar vroeger op pensioen en krijgt hij dus in zijn leven 5 jaar langer pensioen. Bovendien wordt dat dan nog grotendeels betaald met de bijdragen van die afgestudeerde, Albert de Lovendeghem. Het is dus niet onredelijk dat wie studeert zijn verlies compenseert met een hoger loon. Anders heb je snel geen ingenieurs, leraren of artsen meer.