De toplui van de twee banken, Axel Lehmann (eerste links) voor Credit Suisse en Colm Kelleher voor UBS (tweede links) samen met het hoofd van het Zwitserse ministerie van Financiën Karin Keller-Sutter (tweede rechts) en de Zwitserse bondspresident Alain Berset (eerste rechts).
Volledig scherm
De toplui van de twee banken, Axel Lehmann (eerste links) voor Credit Suisse en Colm Kelleher voor UBS (tweede links) samen met het hoofd van het Zwitserse ministerie van Financiën Karin Keller-Sutter (tweede rechts) en de Zwitserse bondspresident Alain Berset (eerste rechts). © REUTERS

“Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank

UPDATEDe grootste Zwitserse bank UBS neemt haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over voor ongeveer 3 miljard Zwitserse frank (3 miljard euro), of 76 centimes per aandeel Credit Suisse. Dat heeft de federale regering van Zwitserland zondag bevestigd. De regering keurt de overname goed en voorziet verschillende garanties. De verkoop is een “zeer sterke oplossing in een complexe situatie”. Dat zei de Zwitserse president Alain Berset in een persconferentie over het nieuws.