Van Muylder en Dodemont proberen Lormans af te stoppen.© SM

Plus ArtikelHERDEREN-MILLEN A 1 MUNSTERBILZEN 2  

Berten Koopmans knalt Munsterbilzen voor het eerst dit seizoen naar veilige oorden: “Ik voel me uitstekend”

Ook Herderen-Millen (2A) heeft de zegereeks van Munsterbilzen geen halt kunnen toeroepen. Het toekomstige Hesbania (of volgens sommige supporters Ro-da-nia) kwam wel op voorsprong maar dankzij een herboren Berten Koopmans ging paars-wit erop en erover: 1-2. Door deze vierde zege op rij klimt Munster gestaag naar boven.

Marc Truyers

Vorig seizoen werd Berten Koopmans topschutter met 31 doelpunten. Een schril contrast met de huidige jaargang waarin hij aanvankelijk geen deuk in een pakje boter kon trappen. “Dat kwam door een combinatie van factoren. Nu voel ik me opnieuw uitstekend in mijn vel. Vandaag scoor ik voor de derde wedstrijd op rij”, glundert Koopmans. “De bal caprioleerde richting de tweede paal waar ik er mijn hoofd kon tegen zetten.”

Koopmans’ gelijkmaker wiste de voorsprong van H-Millen uit. Dodemont kopte de 1-0 overhoeks binnen. “We waren veel te laks aan de wedstrijd begonnen,” gaat Koopmans verder. “Dat doelpunt was een wake-up call. Na de rust zijn we scherper uit de kleedkamer gekomen. Die strafschop op mij was geheel terecht. Die speler (Aerden, nvdr) zag mij niet komen en trapte tegen mijn voet.” De elfmeter was een kolfje naar de hand van Ryan Wolfs: 1-2. Millen probeerde de bakens nog te verzetten maar de schuchtere pogingen konden niet meer worden gekadreerd. Na vier jaar Munsterbilzen verhuist Koopmans volgend seizoen naar KMR Biesen. “Als het wat minder gaat, wil je het eens in een andere ploeg proberen. Uiteindelijk heeft het kunstgrasveld van Biesen me over de streep getrokken,” besluit de Bilzenaar.  

© Serge Minten

Portugal

Verrassend nieuws bij thuisclub Herderen-Millen. Alle trainers en bestuursleden die Rui Pacheco aan de haak willen slaan, zijn eraan voor de moeite. De draaischijf stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. Meer nog, na zeven jaar België keert hij terug naar zijn familie in Porto. “Het is goed geweest in jullie landje maar ik mis mijn familie. Zeg nooit nooit maar in principe blijf ik voorgoed in Portugal. Over de wedstrijd was de aanvoerder pissed. “Het eerste halfuur voetbalden we zo goed maar dan valt alles ineens in duigen. We bewogen niet meer en begonnen hun spel mee te spelen. Tegen de duelkracht van Munsterbilzen moesten we het afleggen. Daarenboven lagen twee individuele fouten aan de basis van de tegendoelpunten. Het was een zeer frustrerende namiddag. Ik ga het Hesbania-verhaal niet meer meeschrijven daarom wil ik de laatste zes wedstrijden voor deze mooie club in schoonheid afsluiten.”

H.-MILLEN A: Hermans, Loix, Aerden (61’ Smeets), La Barbera, Dodemont, Garcia-Palmeiro, Van Muylder, Vanbilsen, Honhon (83’ Claesen), Gielen (88’ Adams), Pacheco.

MUNSTERBILZEN: Hamal, Mangelschots, Boelen (46’ Coen), S. Hansen, M. Nelissen, Wolfs, L. Nelissen (57’ Vandebosch), Vanhoof (75’ Leroi), Vanoppen, Koopmans, Lormans (84’ Meuwis).

DOELPUNTEN: 17’ Dodemont 1-1, 41’ Koopmans 1-1, 61’ Wolfs (strafschop) 1-2.

STRAFSCHOP: 61’ Wolfs (omgezet).

GELE KAARTEN: La Barbera, Aerden, Boelen, Vandebosch.

SCHEIDSRECHTER: Cuypers.

TOESCHOUWERS: 110. (matr)

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer