Muizen in KFC Leuven.© IF

Alerte voorbijganger filmt muizen in Leuvens KFC-filiaal: “Daar zet ik geen voet meer binnen”

Leuven -

Een alerte voorbijganger deed zaterdagavond een eigenaardige vaststelling in het Leuvens KFC-filiaal. In het fastfoodrestaurant liepen een vijftal muizen rond. Nico (16) kon de knaagdieren snel op beeld vastleggen. “Ik ging er wel al eens eten, maar daar zet ik geen voet meer binnen”, zegt hij.

Sam Coremans

Een niet zo smakelijke vaststelling van de zestienjarige Nico in de KFC van Leuven. De jongeman wandelde rond één uur ’s nachts met enkele vrienden richting de Oude Markt. “We passeerden het fastfoodrestaurant en zagen plots minstens vijf muizen rondlopen op de stoelen en banken”, zegt Nico. “Ik heb nog snel alles kunnen vastleggen op camera.”

“Dit kan echt niet. Ik organiseer zelf ook evenementen en weet hoe belangrijk hygiëne is. Blijkbaar wordt dat niet zo hoog in het vaandel gedragen bij KFC. Ik ging er wel al eens eten, maar ik zet er geen voet meer binnen”, zegt de jongeman.

Maatregelen

De beelden van Nico kregen ze bij KFC ook te zien. “We hebben onmiddellijk de nodige maatregelen getroffen”, zegt Sally Herygers van Benelux Food Group. “Hygiëne in onze restaurants is uiterst belangrijk. De nodige partijen om het probleem te elimineren zijn dan ook gecontacteerd. Daarnaast houden we een grondig onderzoek, zodat dit absoluut niet nog eens kan gebeuren.”

© scl/if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer