Burgemeester Joris Nachtergaele naast Snoop Dogg in het Sportpaleis

Burgemeester van Maarkedal ontmoet Snoop Dogg persoonlijk in zijn loge

Op 19 maart stond hiphoplegende Snoop Dogg in het Sportpaleis in Antwerpen. De burgemeester van Maarkedal, Joris Nachtergaele (N-VA), was erbij en had zelfs de eer om hem te ontmoeten. "Het was de mooiste avond van mijn leven."

De ticketverkoop voor het optreden van Snoop Dogg in het Sportpaleis startte voor de coronapandemie, maar het concert werd telkens opnieuw uitgesteld. Zondag 19 maart kwam hij dan toch naar België. De vrijdag voordien kwamen er plots twintig plaatsen vrij voor een meet-and-greet. 

"We werden onthaald in de backstage in aanloop van het optreden, maar na een half uur was er nog altijd geen spoor van hem te zien. Een securityman kwam ons vertellen: "The Dogg is late." Uiteindelijk heeft de organisatie beslist om de ontmoeting te verplaatsen na het optreden en mochten we zelfs in zijn loge", aldus Nachtergaele.

De securityman kwam ons vertellen: "The Dogg is late."

Een burgemeester die fan is van Snoop Dogg kom je niet alle dagen tegen. "Ik word niet wild als ik een bekend persoon zie, maar toen ik gisteren aan zijn deur stond te wachten, voelde ik me als een kind dat voor de eerste keer op de schoot van Sinterklaas mocht gaan zitten." 

Sinds zijn zestiende is de burgemeester van Maarkedal fan van Snoop Dogg en hiphop. "Het optreden was fantastisch, maar ik ben niet objectief. Ik heb al slechte optredens van hem gezien, maar toch blijf ik hem geniaal vinden."

De fans kregen bij de meet-and-greet ook een ketting. "Er staat op dat hij verguld is met 14 karaat goud en er zitten ook steentjes op. Die zal dus wel wat waard zijn. Maar het gaat bij mij vooral over het idee dat Snoop Dogg die ketting ook draagt tijdens zijn optredens."

Meest gelezen