Pierre-Yves Dermagne, vice-eersteminister en minister van Economie en Werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Pierre-Yves Dermagne, vice-eersteminister en minister van Economie en Werk. © BELGA

ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

“Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”

68 reacties

  • Bart Jacobs

    1 jaar geleden
    Het zal nooit veranderen, wat Vlaanderen ook probeert. We zullen al het potverteren mogen blijven betalen. Simple comme bonjour.
  • Herman Philippe

    1 jaar geleden
    Als ze zichzelf wat minder bonussen toekennen en een beetje meer zouden bezuinigen op personeelskosten, dan bleef er al een beetje meer over om de staatsschuld te laten krimpen.
  • Willy van Broekhoven

    1 jaar geleden
    80% aan het werk e´ de grootste staatschuld ooit Zeer goed bezig mannen
  • sonja van oers

    1 jaar geleden
    Als de politiekers eerst eens t goede voorbeeld geven, dan zouden er veel meer mensen graag gaan werken. Maar met alle schandalen vd overheid, wordt iedereen dat geprofiteer aan de top zo beu als kou pap...
  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Jobs creëren die er niet zouden moeten zijn. met subsidies kan alles straathoekwerkers, steun aan asielzoekers,psycholigsche begeleiding, stressmonitoren, noem maar op , doch economisch rendabele jobs is een ander paar mouwen! jobcreatie is geen kunst, ze laten renderen is een ander paar mouwen!