In het bijzonder voor de WOW-kampen Plus, voor kinderen met een beperking, vindt Rode Kruis Vlaanderen moeilijk vrijwilligers die de kinderen begeleiden.
Volledig scherm
PREMIUM
In het bijzonder voor de WOW-kampen Plus, voor kinderen met een beperking, vindt Rode Kruis Vlaanderen moeilijk vrijwilligers die de kinderen begeleiden. © Rode Kruis Vlaanderen

Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het doet”, getuigt vrijwilliger Xander Cottens.

3 reacties

  • Eric Aerts

    1 jaar geleden
    Bel onze barmachtige Bv's alhoewel ik betwijfel dat ze dit op vrijwillige basis zullen doen. Op de buis is het net iets leuker!
  • Fanny Konings

    1 jaar geleden
    Oké waar moet ik me melden?
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    Vrijwilligers gaan steeds moeilijker te vinden zijn, langer werken is de hoofdoorzaak