Ulysses Ost

Veiling inboedel failliete Makro in Deurne brengt 430.000 euro op

De veiling van de inboedel van de failliete Makro in Deurne heeft zo’n 430.000 euro opgebracht. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. De veiling gebeurde online. Kopers uit bijna 70 verschillende landen hebben deelgenomen aan de veiling.

Eind december werden de zes Makro-winkels in ons land failliet verklaard. Veilinghuis Auctim heeft de inboedel van de Makro-vestigingen via een online veiling te koop aangeboden. De laatste veiling van de Makro in Deurne heeft zo’n 430.000 euro opgebracht. Alle veilingen samen brachten 2 miljoen euro op.

De items die te koop werden aangeboden, waren heel divers. “Het ging om de klassieke inboedel van de supermarkt, zoals kassasystemen, winkelrekken, winkelkarren en stellingen", zegt Christophe Moyersoen, directeur van veilinghuis Auctim. "Maar dan had je ook nog het materiaal om de supermarkt operationeel te houden, dingen die je niet in de supermarkt zelf ziet. Zo zijn er ook heftrucks verkocht of etiketeringsystemen en onderdelen van de bakkerij- of visafdeling."

We hebben een goede strategie gevolgd zodat er geen koopmoeheid ontstond bij de bieders

Christophe Moyersoen, directeur van veilinghuis Auctim

Bieders uit ongeveer 70 landen zijn op de online veiling afgekomen. “Het gaat om mensen uit Libië en Tunesië bijvoorbeeld. De bakkerijafdelingen van alle Makro’s zijn allemaal naar Polen gegaan”, zegt Moyersoen.

Slimme aanpak

De opbrengst van de veiling ligt zo’n 20 procent hoger dan verwacht. “De veiling is heel goed verlopen. We hadden schrik dat er een overaanbod zou komen na de veiling van de zes winkels op korte tijd. Maar we hebben een goede strategie gevolgd. We hebben de inboedel per winkel telkens achter elkaar verkocht, zodanig dat de kopers niet wisten wat er nog allemaal op de markt ging komen. Zo hebben we de koopmoeheid bij bieders kunnen tegengaan", zegt Moyersoen. 

"Daarnaast hebben we ook veel publiciteit gemaakt in binnen- en buitenland. Onze marketingafdeling wist heel goed welk type kopers ze moesten bereiken. Ik denk dat we heel fier mogen zijn op de opbrengst van het faillissement”, zegt Moyersoen.

De opbrengst van de veilingen wordt nu doorgestort naar de curator, die daarmee de schulden van het bedrijf zal aflossen.

Meest gelezen