Links: Oekraïense soldate schieten granaten af van een M777 houwitzer bij Bachmoet. Rechts: Luitenant-kolonel Tom Simoens.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Oekraïense soldate schieten granaten af van een M777 houwitzer bij Bachmoet. Rechts: Luitenant-kolonel Tom Simoens. © AFP / RV

1 miljoen westerse granaten voor Oekraïne. Luitenant-kolonel: “Zoveel, da’s geleden van WO II”

De EU-lidstaten gaan samen een miljoen artilleriegranaten leveren aan Oekraïne en komen zo eindelijk tegemoet aan de smeekbede van president Zelensky. Maar waarom is die munitie hoognodig en welk verschil kan je ermee maken op het slagveld? “Bij het Oekraïense lenteoffensief worden deze granaten enorm belangrijk”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens.

26 reacties

  • Hendrik Sneyers

    11 maanden geleden
    Onthoud goed!!oorlog is ook economie doorom niet op de juiste manier maar het is economie.om oorlog te voeren moet er productie zijn.
  • Hendrik Sneyers

    11 maanden geleden
    In europa en er buiten zijn er meer dan genoeg grondstoffen om zonder China verder te gaan. Maar om die grondstoffen te bereiken moet je tegen de groene en elke andere natuur vereniging vechten om er aan te komen in China moet dat niet.
  • Bruno Duysburgh

    1 jaar geleden
    Ik vraag me af welke beleggers rijk durven worden van de wapenindustrie.
  • robert stijnen

    1 jaar geleden
    Een ezel stoot zich geen twee keer aan de zelfde steen dus maak u bedenkingen met China is geen haar beter maar meer geslepen Dus stop met investeringen van dat land binnen te hallen en meen als terug in eigen handen geld ook voor onze energie voorziening windparken voetbal ploegen telenet enz met ons geld maken we ze reiken en ons armer
  • Rik Depuydt

    1 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Poetin verleden tijd is want hij begint zijn eigen leugens te geloven.