Burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) en Vlaams minister van sport Ben Weyts (N-VA) metselen een nieuwe colafles in de muur
Radio2

Na vondst 50 jaar oude fles met boodschap metselt Dessel nieuwe colafles in muur van sporthal in aanbouw

De gemeente Dessel heeft een nieuwe colafles met een boodschap in de muur gemetseld bij de bouw van een nieuwe sporthal. Bij de afbraakwerken van de oude sporthal vorig jaar vond de gemeente een fles uit 1974 met een brief in. Samen met de nieuwe fles zal ook de oude fles opnieuw in de muur gestoken worden.

Vandaag werd officieel de eerste steen gelegd van de nieuwe gymhal in Dessel door burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) en Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). Een jaar geleden, toen de oude Spinhallen werden afgebroken, vond de gemeente een speciale colafles van 76 centiliter met een papieren boodschap in. De boodschap bleek een ode te zijn aan de vrijwilligers die geholpen hadden bij de bouw van de Spinhallen in 1974.

De grote vraag was of er bij de bouw van de nieuwe sporthal opnieuw een flesje zou ingemetseld worden. "Het antwoord daarop is positief. Er wordt een nieuw flesje ingemetseld met een nieuwe boodschap", zegt Herman Minnen (N-VA), schepen voor openbare werken en sport. "Daarnaast gaan we ook de oude fles er opnieuw insteken, zodat mensen over 50 jaar weten dat de sporthal in 1974 werd gezet."

Wat er op de nieuwe brief staat, blijft een mysterie. "We gaan niet zeggen welke boodschap we in de nieuwe fles hebben gestoken. Dat moeten ze maar zien als de fles er opnieuw uitgehaald wordt", lacht Minnen.

Meest gelezen