Brandweer Zone Antwerpen

Brandweer Zone Antwerpen zoekt 24 nieuwe beroepsbrandweerlui en mikt op meer vrouwen en kleur

De Brandweer Zone Antwerpen, die actief is in Antwerpen, Wijnegem en Zwijndrecht, zoekt 24 nieuwe beroepsbrandweerlui. Ze hopen het korps wat diverser te maken met meer vrouwen en mensen van kleur. De affichecampagne gaat vandaag van start.

Brandweer Zone Antwerpen telt vandaag zo'n 700 beroepsbrandweerlieden. Die werken vanop 8 posten: Post Noord, Post Centrum, Post Linkeroever, Post Berendrecht, Post Lillo, Post Zuid, Post Deurne en Post Wilrijk bij. Ze komen in actie bij incidenten in Antwerpen, Zwijndrecht en Wijnegem. Nu zoekt de zone 24 nieuwe beroepsbrandweerlui. Daarom start er een affichecampagne. De affiches met de slogan "Voor mijn buur ga ik door het vuur" zijn vanaf vandaag te zien in de Antwerpse straten.Ā 

Bij aanwerven van nieuwe brandweerlui wordt gemikt op meer diversiteit. Nu zijn er vooral niet-gekleurde mannen van rond de 40.Ā  "We willen meer meer vrouwen en mensen met een meer diverse achtergrond aantrekken," zegt woordvoerder Marie De Clercq, "zodat we met onze brandweerzone een weerspiegeling kunnen zijn van de stad en de gemeentes die we beschermen."

Stressbestendig, handig, sterk en empathisch

De kandidaten moeten uiteraard wel aan wat eisen voldoen. "Ze moeten communicatief sterk zijn en de nodige empathie hebben om te kunnen praten met slachtoffers. Daarnaast moeten ze stressbestendig zijn en bereid zijn om flexibel te kunnen werken in omstandigheden die niet altijd vanzelfsprekend zijn. We zoeken ook mensen die handig zijn of een technische basiskennis hebben. En ze moeten ook fysiek sterk en paraat zijn."

Wie een nieuwe uitdaging zoekt, kan solliciteren tot 8 mei. Meer informatie vind je op deze website.

Meest gelezen