Chef Karsu Dönmez maakte een kookboek met de lekkerste gerechten uit de Turkse keuken. De volledige winst van de voorverkoop doneert ze aan slachtoffers in Turkije.
Volledig scherm
Chef Karsu Dönmez maakte een kookboek met de lekkerste gerechten uit de Turkse keuken. De volledige winst van de voorverkoop doneert ze aan slachtoffers in Turkije. © n

Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcultuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch”

Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.”