Evenepoel triomfeerde op La Molina.
Volledig scherm
Evenepoel triomfeerde op La Molina. © AFP / VTM

“Dat ik zo’n eindschot had, wisten we nog niet”: Remco Evenepoel pakt na nieuw duel met Roglic eerste zege als wereldkampioen

Het was de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië en neen, dit keer zou Remco Evenepoel geen vrede nemen met de tweede of de derde plaats. “Maandag en dinsdag heb ik fouten gemaakt, dat zou ik dit keer niet laten gebeuren”, zei de wereldkampioen. En zo geschiedde. Hij reed, in drie bedrijven, naar zijn eerste individuele overwinning van het seizoen.

57 reacties

  • eric reynebeau

    1 jaar geleden
    Prachtige prestatie weer van Remco. Roglic kon gewoon niet overnemen,werd er op het laatst ook gewoon afgereden. Van een Wout supporter.Maar kan de prestaties van andere Belgen ( Tiesj,Jasper,Remco,Tim,enz) ook ten zeerste waarderen.
  • erik deloof

    1 jaar geleden
    Remco is zeer zeker bekwaam om tour de france te winnen heeft ook nog veel tijd beste jaren moeten nog komen.Wat een kanjer.
  • freddy cardoen

    1 jaar geleden
    En daar komt nog eentje bij , Uijdebroeks ook gene simpele en nog 2 jaar jonger .
  • Rudy De bruyn

    1 jaar geleden
    Grote klasse, Remco..
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Groot probleem voor Roglic. In het wiel van de kleine zit men maar half in het wiel. Roglic probeerde zich wel zo klein mogelijk te maken. Maar dat was niet voldoende.