Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen

Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.

184 reacties

  • Daniel Van Buggenhout

    1 jaar geleden
    Dit zegt genoeg over welke controles hier op gedaan worden , en dit geval zal zekers geen enkel geval zijn , ik vermoed dat we beter even gaan zitten als men het juiste getal van die gevallen boven water haalt .
  • bart vansteenkiste

    1 jaar geleden
    jaja meneer mark van puyvelde , maar Voor bepaalde gebieden die deel zijn van EU-landen, de uitzonderingsgebieden, gelden andere regels en daar hoort tenerife bij. want het behoord tot de spaanse eilanden ,dus er worden andere regels toegepast .
  • Michael Cypers

    1 jaar geleden
    Mijn vriendin verloor na 10 jaar haar werk en werd na 6 maanden al van de RVA gegooid door een bepaalde reden die we hebben aangevochten en gewonnen uiteindelijk, dus hoe kan iemand 5 jaar lang zo dan geld trekken zonder enig probleem in Tenerife! Als je braaf aan de regeltjes houd zijt ge altijd de dupe in België. Wil wel eens weten hoeveel duizenden zo in het buitenland wonen en maar geld krijgen doorgestort.
  • francisca Verlinden

    1 jaar geleden
    Ik zit ongeveer in hetzelfde alléén betreft het de Corona periode en was in quarantaine dus kon niet verwittigen 17 april komt de rechtszaak voor
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Is er hier niet meer aan de hand. B.V Domiciliaefraude want ze woont in Tenerife al dat ze zegt dat ze op vakantie is, maar meer dan 6 maanden in een ander land verblijven moet je dat melden en aanpassen. Best dat de rechter beveelt dat de som moet terug gestort worden aan de tijd om ze te bekomen. Dus over de looptijd van de werkeloosheid in Tenerife. Plus een boete voor fraude met verblijf .