Ombudsman Energie Eric Houtman.
Volledig scherm
PREMIUM
Ombudsman Energie Eric Houtman. © Getty Images / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Wie te lang op eindfactuur energie moet wachten, kan compensatie krijgen: deze leveranciers zijn alvast bereid om te betalen

Nog minstens 20.000 Vlaamse gezinnen wachten nu al maandenlang op de afrekening van hun energiefactuur. Sommige hebben van hun energieleverancier honderden euro's aan voorschotten tegoed. Testaankoop wil dat zij hiervoor een compensatie krijgen. Welke leveranciers gaan hier ook effectief op in? We staken ons licht op bij ombudsman Energie Eric Houtman. “Eén leverancier biedt 8 euro korting per maand vertraging.”

24 reacties

  • edith edith thys

    2 maanden geleden
    Heb vandaag de melding van Engie gekregen dat er een factuur onderweg is van bijna zesduizend euro. Een financiële geste van Engie is weggekomen! Ik kan er tenslotte niets aan doen dat er geen facturen meer zijn verstuurd aan mijn adres
  • yvette goris

    3 maanden geleden
    En dan daalt nu de elektriciteitsprijs... maar... de distributie en transportprijs is gestegen (zeker bij Fluvius)! Dus: weinig voordeel!!
  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    Heb van gas (ENGIE) via sociaal verhuurkantoor mijn laatste afrekening gekregen in 2019! Iedereen wil, kan niet, doet niet, wacht af en het resultaat: NIETS. Wordt vervolgd.
  • Ronald Rosseels

    1 jaar geleden
    Zit in deze situatie, net gebeld met LUMINUS, die weten niets van een compensatie van 8€ per maand! Wie heeft het hier nu bij het rechte eind?
  • Kristof Sinnaeve

    1 jaar geleden
    2 maal jaarcontract gehad bij totalenergies, met verschillende vaste tarieven (logisch)telkens van 1/4 tot 31/3. Eindfactuur is telkens op 1/11, dus 2 tarieven op dezelfde factuur. Met een DM zie ik perfect hoe de verdeling is tussen voor verbruik en injectie. Met de factuur van 2022 zag ik een groot verschil. Zo zouden mijn zonnepanelen meer opgebracht hebben in de winter dan in de zomer, en meer verbruik in de zomer. Na 10 tal telefoontjes is alles normaal volgens wettelijk bepaalde rlp's.