De voordeur werd eruit geblazen. / Bilal B. op de drempel van zijn woning.
Volledig scherm
De voordeur werd eruit geblazen. / Bilal B. op de drempel van zijn woning. © Marc De Roeck / Marc De Roeck

Zes woningen beschadigd bij nieuwe aanslag in Borgerhout, veroordeelde drugscrimineel geviseerd

In Borgerhout is vannacht rond 1.30 uur opnieuw een aanslag gepleegd die gelinkt wordt aan het drugsmilieu. In de Kortrijkstraat ontplofte een explosief dat heel wat schade aanrichtte. Het doelwit lijkt de veroordeelde drugscrimineel Bilal B. “Mijn broer woont nochtans al zeker een jaar niet meer in het huis”, zegt Tarik B.

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. Dit is het nieuwe plan voor begraafplaats het Schoonselhof, het Antwerpse Père-Lachaise: “Nocturnes op zomeravonden, daar droom ik van”
    PREMIUM

    Dit is het nieuwe plan voor begraaf­plaats het Schoonsel­hof, het Antwerpse Pè­re-Lachai­se: “Nocturnes op zomeravon­den, daar droom ik van”

    Niemand die het betwist: het Schoonselhof draagt terecht de titel van het ‘Antwerpse Père-Lachaise’, het befaamde kerkhof in Parijs. De Antwerpse parkbegraafplaats is met 84 hectare ook dubbel zo groot en maakt indruk door het indringende samenspel van erfgoed, natuur en grafkunst. Het college heeft een nieuw beheersplan voor de komende 24 jaar goedgekeurd. Wat dat precies inhoudt, komen we te weten op een wandeling met bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA). “Misschien kan Bart De Wever hier al kiezen waar hij wil liggen en hoe groot zijn graf moet zijn.”
    Antwerpen