Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Peter Bossaert ontslagen als CEO van de Belgische voetbalbond

Peter Bossaert.Beeld Photo News

Peter Bossaert is ontslagen als CEO van de Belgische voetbalbond. Dat bevestigt de KBVB. Zijn contract wordt onmiddellijk beëindigd. De beslissing werd afgelopen nacht genomen. De Raad van Bestuur vond de vertrouwensbreuk te groot.

Bossaert kwam gisteren hevig onder vuur te liggen wegens een jaarlijkse bonus die in zijn contract was opgenomen. Volgens bondsvoorzitter Paul Van den Bulck zou Bossaert die samen met de juridische dienst van de bond, zonder inspraak van de Raad van Bestuur, hebben aangepast. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een bonus van 100.000 euro.

In een korte mededeling zegt de KBVB dat de Raad van Bestuur “vanaf vandaag ook werk maakt van de opvolging van zijn CEO en er intussen over zal waken dat de dagelijkse werking verzekerd blijft”.

Lees ook

CEO en voorzitter voetbalbond lijnrecht tegenover elkaar: Bossaert moet zich verantwoorden voor jaarlijkse bonus

Peter Bossaert (56) trad in september 2018 aan als CEO van de KBVB na een lange carrière in dienst bij Medialaan (vandaag DPG Media). Hij volgde bij de voetbalbond Koen De Brabander op.

Het conflict binnen de bondstop werpt een schaduw over het begin van de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Vrijdagavond spelen Kevin De Bruyne en co hun eerste wedstrijd in Solna tegen Zweden. Het is tevens het debuut van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, de opvolger van Roberto Martinez.