De vakbonden en directie van Delhaize blijven lijnrecht tegenover elkaar staan.
Volledig scherm
De vakbonden en directie van Delhaize blijven lijnrecht tegenover elkaar staan. © PHOTONEWS

Slechts 2 Delhaize-winkels blijven vandaag gesloten in Vlaanderen

Bij Delhaize zijn donderdag 62 van de 128 winkels in eigen beheer gesloten. In Vlaanderen zijn dat de vestigingen in Aalst en Delhaize Hippodroom in de Antwerpse Museumstraat. Het personeel blijft er protesteren tegen de plannen van de supermarktketen om alle eigen winkels over te laten aan zelfstandigen. Een woordvoerder meldt aan persagentschap Belga dat 66 winkels in eigen beheer wel open zijn.

35 reacties

  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Bevoorrading van de zelfstandige Delhaizes in gedrang omdat in de bevoorradingscentra van Delhaize nu ook gestaakt wordt. Een betere illustratie van franchisenemers die geen echte zelfstandigen zijn kan men toch niet hebben.
  • victor vandesande

    1 jaar geleden
    Vlaanderen heeft begrepen dat de enige oplossing vooruit is. In Wallonie blijven ze halsstarrig vasthouden aan wat niet meer is, zoals gewoonlijk. Niet te verwonderen dat Wallonie een economisch kerkhof is, net als Brussel.
  • pierre de smet

    1 jaar geleden
    Kom heel weinig in de winkel in Aalst andere ook niet maar heb daar al meegemaakt dat er drie kassierster gewoon met hun vingers zaten te draaien . En er waren er nog twee kassa's open waar wel een paar klanten stonden . Vraag is zijn het deze die nu staken ?
  • Jonny Dupont

    1 jaar geleden
    Vakbonden stop met jullie oproer te prediken onder de werknemers Wees gelukkig dat er nog zelfstandigen zich inzetten en werk verschaffen aan de mensen.
  • DIRK SPRANGERS

    1 jaar geleden
    De PS wil dat alle Delhaizes via een wetswijziging na beheer door zelfstandigen ,toch onder 1 dak blijven ! Dat zou de vakbond wel willen,want alleen voor hun beschermde vertegenwoordigers is het te doen !!