Bankencrisis roept de renteverhogingen geen halt toe: ook de Zwitserse centrale bank trekt de rentes op

Door de onzekerheid in de bankensector werd verwacht dat de centrale banken de renteverhogingen zouden pauzeren of beperken. Dat blijkt voor velen niet het geval te zijn. Na de Europese Centrale Bank (ECB) trekt ook de Swiss National Bank (SNB) de rente met 50 basispunten op.

Waarom is dit belangrijk?

De afgelopen dagen hebben verschillende centrale banken, waaronder die van de VS, de EU en Zwitserland, hun rentebesluiten bekendgemaakt. Tot nu toe heeft geen enkele monetaire instelling beslist om de renteverhogingen te pauzeren.

In het nieuws: De Swiss National Bank (SNB) heeft de rente met 50 basispunten verhoogd tot 1,50 procent.

  • Die verhoging komt er enkele dagen na de overname van Credit Suisse door UBS. Met de beslissing geeft de centrale bank aan dat ze meer belang hecht aan de zorgen over de inflatie, dan over de nasleep van de overname van de Zwitserse bank.
  • De centrale bank geeft in een persbericht aan dat er mogelijk nog meer verhogingen in de pijplijn zitten om "prijsstabiliteit op middellange te
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer