In december werd een reconstructie gehouden van het drama in Kuurne

Vrouw uit Kuurne die zieke man ombracht, is zelf gestorven in psychiatrisch ziekenhuis

De vrouw uit Kuurne die eind november haar man ombracht is zelf onverwacht overleden in het ziekenhuis. Het paar wou samen uit het leven stappen omdat ze allebei zwaar ziek waren en niet meer voor elkaar konden zorgen. Ze verstikte haar man met een kussen en probeerde daarna zelfmoord te plegen door pillen te slikken, maar dat mislukte.

Het paar was bekend in Kuurne. Maar de voorbije jaren hadden ze een paar zware tegenslagen te verwerken gekregen. Bij de vrouw was MS vastgesteld. Haar man bleef voor haar zorgen, maar kreeg een beroerte op reis in Frankrijk. Dat ze niet meer voor elkaar konden zorgen, woog zwaar door en eind november besloten ze uit het leven te stappen. Het was hun familie die hen in hun slaapkamer vond: de man levensloos, de vrouw zwaar versuft door medicatie.

Achteraf bekende de vrouw haar man te hebben verstikt met een kussen. Ze zat een tijdlang in de gevangenis. Maar uiteindelijk werd besloten dat ze haar straf mocht uitzitten met een enkelband in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar overleed ze afgelopen nacht.

De burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (CD&V), kende de familie persoonlijk. “Ik vernam het overlijden van Hilde via haar zonen, het kwam toch onverwacht. De familie is in diepe rouw en het is in de eerste plaats aan hen om dit te verwerken. De kern van de gemeente is alleszins geraakt. Hilde en Jo kwamen uit een zeer grote en sociaal geëngageerde familie, veel mensen kenden de context en steunden hen. We kunnen er lang een lang ethisch debat over voeren, maar wie zijn wij om te oordelen? We kunnen enkel respect en begrip proberen te tonen.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Meest gelezen