Kopen en verkopen op Vinted is populair. Maar wanneer moet u belastingen betalen op de inkomsten ervan en wanneer niet?
Volledig scherm
PREMIUM
Kopen en verkopen op Vinted is populair. Maar wanneer moet u belastingen betalen op de inkomsten ervan en wanneer niet? © Vinted / tb

Betaalt u binnenkort belastingen op verkoop van oude kledij? Vinted gaat info van verkopers aan fiscus doorgeven

Wie regelmatig kleren, speelgoed of andere spullen op Vinted (ver)koopt, moet binnenkort extra informatie zoals een rijksregisternummer doorgeven. Het online platform gaat die info aan de fiscus bezorgen, samen met een overzicht van hoeveel je verkocht en verdiend hebt via Vinted. Maar wat gaat de fiscus met die gegevens doen? Zal u belastingen moeten betalen op de oude babykleren die u verkoopt? En hoeveel dan? Professor fiscaliteit Michel Maus (VUB) geeft antwoord.

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”