Pas vier jaar na haar jongste EP komt de Nederlandse singer-songwriter met een volwaardig debuutalbum aanzetten.© Pitou

Nederlandse talentvolle singer-songwriter brengt op debuutalbum intieme liedjes om te koesteren

Pitou, afgelopen zomer zowel op Rock Werchter als Pukkelpop te zien en al bewierookt door Elbow-frontman Guy Garvey, weet wat ze wil en gaat daarbij niet over één nacht ijs. Pas vier jaar na haar jongste EP komt de Nederlandse singer-songwriter - die Amsterdam heeft geruild voor het Antwerpen van vriend Tamino - met een volwaardig debuutalbum aanzetten.

Verwacht op Big Tear geen traditioneel gitaargetokkel, wel een geluid waarin Pitou haar voorliefde voor klassiek en barok doordacht versmelt met strijkers en eigentijdse elektronica. Die door muzikanten uitgewerkte huisvlijt leidt tot intieme en gelaagde luisterliedjes, vol mooie harmonieën en avontuurlijke wendingen. Niet verwonderlijk dat de Britse pers strooit met vergelijkingen met Laura Marling en Julia Holter. Om te ontdekken en te koesteren.(gj)

‘Big Tear’, Pitou, nu te beluisteren. Concerten o.a. 28/04 Botanique (Brussel) en (als voorprogramma van The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini) 11/03 AB (Brussel), 25/03 Muziekgieterij (Maastricht), 29/03 De Roma (Antwerpen).

© Pitou

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer