Premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt tijdens de budgettaire oefening wat extra te besparen.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt tijdens de budgettaire oefening wat extra te besparen. © Photo News

Kernkabinet start conclaaf voor begrotingscontrole: De Croo hoopt nog wat extra te besparen, maar dat ziet niet iedereen zitten

Het kernkabinet vangt vrijdagnamiddag zijn driedaags begrotingsconclaaf aan. Premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt tijdens die budgettaire oefening wat extra te besparen, maar niet iedereen binnen Vivaldi ziet een bijkomende inspanning zitten.

45 reacties

  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Misschien op al de gepensioneerden die gans hun leven gewerkt hebben, om zo de grootste graaiers nog wat opslag te blijven geven.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Waarom hebben wij 7 regeringen nodige en beduidend grotere Europese Staten slechts één ?
  • Stephanie Proost

    1 jaar geleden
    Sparen in leger, onderwijs, gezondheid, pensioenen, lonen, sociale huisvesting, vakbonden, leefloon, arbeidsongeschikten zal niet meer gaan. Die citroen is al lang uitgeperst. En ergens anders geld zoeken zullen ze nooit doen, dusja. Eet de citroen schil dan maar op zekers.
  • Mieke Wijnen

    1 jaar geleden
    Alle dames en heren die nu in de 7 regeringen zitten buiten gooien, en één op wetenschappelijke kennis gestoelde en onderbouwde regering voor het ganse land, met loon naar behaalde resultaten, en het budget is zoo in evenwicht en er is goed bestuur.
  • emi de graeve

    1 jaar geleden
    de overheid en de EU verkopen voorbeeldig het vel van de beer alvorens die geschoten is. Vroeger leerden we als kind eerst "sparen" om iets te kunnen kopen en daar was geduld voor nodig. Nu is het mode dat veel mensen onmiddellijk alles willen hebben en zonder schaamte op de poef leven. Ook de overheid.