Hack Your Mom / Kenneth Dee
Volledig scherm
PREMIUM
Hack Your Mom / Kenneth Dee © Hack Your Mom/PN

Exclusief interview met Oekraïense tophacker: “Het begon allemaal met onze ‘sofastrijders’. Die vielen vanuit hun zetel met hun laptop Russische websites aan”

Hij is één van die atypische strijders sinds de Russische inval in Oekraïne, Nikita Knysj. Ex-medewerker bij de Oekraïense inlichtendienst SBU en intussen aanvoerder van misschien wel het grootste cyberleger van Europa. We kunnen hem exclusief spreken over de virtuele strijd van het land. “Voor hackers gelden geen regels in oorlogstijd.”

7 reacties

  • Raphaël Defour

    2 maanden geleden
    Hoog tijd dat onze media en onze verantwoordelijke leiders het bewustzijn aanscherpen en zich niet mee inlaten met deze desinformatie. Zoveel is duidelijk West Europa heeft zich na WOII systematisch gedemilitariseerd onder de bescherming van het NAVO verdrag. In 2014 na de inval op de Krim is men in de voetsporen getreden van Chamberlin bij de Duitse inval in Polen. De toegeving was de uitnodiging tot meer. Echt tijd voor de EU om deze oorlog waanzin te stoppen met zelf verdediging
  • Kristine Delacourt

    1 jaar geleden
    Het zijn helden.
  • Eddy Clinckers

    1 jaar geleden
    Knap, maar toch een bedenking. Crimineel misbruik van de opgedane kennis door sommige van deze IT soldaten na deze oorlog is m.i. niet uitgesloten en zelfs een heel realistisch risico. Hopelijk gebeurt er een centrale registratie van al deze personen zodat de overheid op zijn minst beschikt over eenieders naam en specialiteit.
  • Bob De Visser

    1 jaar geleden
    Goed zo jongens , geef die Russen een flink koekje van eigen deeg . Hopelijk doet de rest van de westerse wereld ook mee .
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Een heel goede manier om zich te verdedigen en heel efficiënt goed bezig.