CD&V-voorzitter Sammy Mahdi.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Sammy Mahdi (CD&V) scherp voor N-VA: “Zo doe je toch niet aan politiek?”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haalt hard uit naar coalitiepartner N-VA. “Zeggen dat de rest moet zwijgen en slikken, zo werkt het niet, hé”, stelt Mahdi scherp in een interview bij ‘De Standaard’. Hij waarschuwt verder nog voor een toenadering tussen de N-VA en Vooruit. “De kiezer staat in 2024 voor een fundamentele keuze: de ontzieling van Vlaanderen staat op het spel.”

11 reacties

  • Ronny Van den Bossche

    1 jaar geleden
    Iedere blinde ziet dat PS het grote probleem is in politiek landschap van Belgie maar daar heeft CD&V blijkbaar geen probleem mee. Maar het positieve is dat we na 2024 waarschijnlijk geen rekening meer moeten houden met de partij van Mahdi
  • Ivo Verbiest

    1 jaar geleden
    CD&V zelfverklaarde partij voor de gepensioneerden, fiscaal voordeel voor alle werkenden! Zij die gewerkt hebben en gehandicapten mogen deze voordelen betalen dmv verhoogde BTW, en heb je hun gehoord toen trein tarief voor gepensioneerden verdrievoudigd werd!
  • Jennifer Peeters

    1 jaar geleden
    Ik hoop dat er in de volgende regering geen plek meer is voor CD&V. Trouwens begin die C er maar uit te halen want stelen van de mensen is niet echt Christelijk hé.
  • Robert Swillen

    1 jaar geleden
    Weet je wat Vlaams Belang groot maakt !!! Deze regering “VIVALDI “ , van democratie gesproken!!! Daarbij nog maar te zwijgen over hoe parlementariërs onze bevolking uitbuit.
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Moet hij juist zeggen; als je weet dat Landbouw en veeteelt verantwoordelijk zijn voor 78% stikstof uitstoot en wie is in feiten de grootste dwarsligger in het dossier toch CD&V omdat ze de eerste overeenkomst gewoon opblazen en zeer moeilijk zijn gaan doen om politieke redenen.
  1. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    41

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  2. INTERVIEW. Yves Leterme, de laatste die CD&V een verkiezing liet winnen: "Het einde van dat kartel met N-VA is een historische fout"
    PREMIUM

    INTERVIEW. Yves Leterme, de laatste die CD&V een verkiezing liet winnen: "Het einde van dat kartel met N-VA is een histori­sche fout"

    Oud-minister-president Yves Leterme (CD&V) is vandaag bestuurder en raadgever voor de kost. Wonen doet hij in Parijs, maar twee keer per maand keert hij terug naar ons land. Wij spraken hem. Over landbouw: “Gelukkig is er de Boerenbond.” Over de partij: “CD&V is geen brede volkspartij meer.” Over Sammy Mahdi. “Hij heeft mijn nummer. Maar als de partij zou bellen weet ik niet wat ik zou antwoorden.” Dat doet hij in ons gesprek wel. Uitgesproken zelfs: “We leven op een breuklijn: er zijn geen Belgische politieke partijen, er is geen Belgische taal, er zijn geen Belgische media.”